Posts

Showing posts from October, 2011

Tuto Add Page On Classic Template

Image
Annyeong ! Bertemu lagi kita ! Sekarang, Qay nak post tutorial buat page di classic Temp. Setahu Qay, tutorial inilah yang ramai cari, betul tak? Tapi Qay tak pasti sama ada Qay boleh buat atau tidak. Okay, nak buat entri pendek je. So, leggo !

1) Dashboard > Template > Edit Template HTML

MAKE THE LINK
1) Copy this and paste where do you want but make sure it's right below <body> code ;

<span onClick="document.getElementById('blog').innerHTML=document.getElementById('profile').innerHTML"> Profile</span> 2) Okay, there are three words that you got to edit.
ORANGE ; Ini untuk body dia. Contoh, Qay tekan tuties then, post body Qay bertukar jadi lain, ha, post body Qay tulah bodynya. Korang boleh buat dekat mana - mana je. But,, nevermind. Follow this.
BLUE ; Ini adalah ID page. Boleh buat apa - apa janji sama dengan <div id=" korang. Nanti Qay tunjuk.
PURPLE ; Ini senang je nak explain, text yang kita nak untuk tekan page tu.

PUT …

Freebies | Opening Image

Image
Assalamualaikum dan annyeonghaseyo! Haha, tak tahulah kenapa Qay sangat baik hati hari ini. Qay nak bagi freebies lagi ! Hari ni, Qay nak kasi followers Qay je tau ! Kalau anda bukan follower Qay, tak dibenarkan ambik sama sekali. Kerana, follower dah bertambah setiap kali Qay log in. Tapi takdelah "setiap kali". Okay, sebab itulah Qay baik sejak kebelakangan ni >.< Tapi, exam is killing me, so kalau Qay nak online jadi teragak - agak. Okay, kalau nak ambik, kena bagitahu dekat comment yang anda adalah follower Qay. Okay, jom kita tinjau ; Okay, lawa tak? Sorrylah kalau terbesar sangat. Ada dua pilihan ; "Welcome to my blog" atau "Just Click" Okay, pilih - pilih. Free ni. Dan hanya ada lima pilihan warna ; Biru, Merah, Gold, Ungu dan Hijau. Okay, itu saja and, kalau nak tahu ini guna untuk apa, ikut tutorial >>INI<< ataupun >>INI<< Okay, annyeong, chinguyaa !
Qay tukar lagu Amazing :3

Freebies | Black Background

Image
Hello guys ! Today, I want to talk in English. Okay? Good ! Today, I feel so great and I want to cheer it with my edited background that I took on FPA's sources. All of the patterns looks good to me and maybe you too !  But, I'm not going to give the original one, but the fake one. Haha >.< Fake means I edited it. Okay, if you use it, credit me :> Or just comment, no need to credit. So, choose one.


The first one, I made it by my own. Okay, annyeong, chinguyaa ! I got to study for my final exam. Urgh, it's killing me xD Ceh, poyo je Qay ni nak speaking :>