안녕하세요.

Assalamualaikum.

YAHHHHHHHHHHHH! Hello guys! My god. I guess this is the third (or forth something) template I did for this December. Wow, I really have a very very very vacant holidays. *sigh* I know, it's boring. YEAH! I told you, I know that. B-O-R-I-N-G. But... maybe not. Hehe, why? Let's see.

Saya tahu saya jarang post entri dekat sini selepas 1 Disember, I guess. Actually, masa tarikh tu, saya hantar kakak saya pergi Machang, Kelantan. Any Kelantanese here? My akak dapat UiTM dekat sini. Eh, wait... bukan saya yang hantar. It's my dad. To be exact, kami (ayah, ibu, saya, adik dan kakak no. 2) hantar kakak sama-sama. Ha, satu famili ikut pergi Kelantan.

Nak tahu tak?

My new bias, Aliceuuuuu

Qay sebenarnya tak nak pergi, nanti rindu internet. Dah lah qay tak ada broadband *muka seratus sen*. Tapi... heh. Bestlah jugak. Selama 2 hari percutian tu... rasanya tak ada yang menarik selain keropok  lekor and their slaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang! Yeah, those slang such as ambe, kawe, abe, beng etc. I found it interesting at the end. Tapi tapi tapi... hotel yang qay stayed tu tak ada swimming pool so, tahap kebosanan bertambah.

There is something made me inquisitive and i dislike about Kelantan. My Acik says, "Orang Kelantan ni tak suka orang luar." Is it right? My god, kalau korang pergi ke kedai-kedai dekat sana en, mesti korang akan dapat jelingan percuma. Percayalah. Lagi-lagi kalau perempuan yang tak pakai tudung or to be exact, yang tak menutup aurat ni. Kelantan kan negeri Islam. Acik qay cerita lagi, kalau Hari Jumaat mesti ada ceramah dekat mana-mana surau atau masjid. That's the beauty of Islam but... those stares... my god.

And,

Hari terakhir tu (Ahad), qay ajak ayah pergi KB Mall (Kota Bharu). Tbh,... saya masatu merajuk dengan famili kahkah. Kan dah cakap, bosan sangat tak ada internet. Tak boleh tahan, ARGH! Oh, masa pergi KB Mall tu... ada sorang budak ni. Dia tetiba bagi qay Buku Surah Yaasin. Then, qay ambik jelah. Pastu boleh pulak dia tarik baju, mintak duit. Like... seriously? This small kid? REALLY?!
Actually, qay pergi KB Mall sebab nak beli novel and I've bought it. I Love You, Stupid! by Melur Jelita is incredibly awesome!

Err then, my Acik (lagi) cakap, orang dekat situ banyak tipu helah dia nak duit. Qay tahu, bukan semua. Jangan marah saya v.v Mungkin sesetengah tu yang terdesak sangat kut. Beliau cerita (ceh, beliau), Atuk kami dulu pernah kena. Beratus duit habis sebab kena pukau/tipu something like that. K, macam tak percaya. I kennot belif dis. I kennot v.v

Sila gelak, (kahkah) WOI!

Part akhir ni... okay ini sedih. Sedih sangat sebab sekali lagi akan terpisah dengan kakak kesayangan qay, Fatin Umairah. Dulu masa Pra-Dip dekat Melaka. Tak adalah jauh sangat, but this time... rasanya kakak qay akan jarang balik. Mari kita menangis sama-sama /peluk korang/

So, we've came to the end. Ohhh! How about my new layout? Please comment! I dah buang CAPTCHA (Verify code) tu dah~ So, senang lah korang nak komen, hihi :3 Okay, goodbye!

Adios.
안녕하세요 means Hello.

Comments

  1. Lol, dulu den masa mula-mula pindah Kelantan pun rasa semacam jeh dengan 'aura' depa ;_; Tapi lama-lama okei pulak.

    ReplyDelete
  2. Hang duduk Kelantan lah, sekarang? Woah

    ReplyDelete

Post a Comment

You may criticise (or just don't) as well